Panelová konzultácia o obchodných praktikách v oblasti údajov - umelá inteligencia a inteligentné zmluvy

11.09.2024

Všetky slovenské firmy bez rozdielu veľkosti a odvetvia pozývame Vás zapojiť sa do dotazníkového prieskumu (SME panel) o obchodných praktikách súvisiacich s používaním údajov zákazníkov na zvýšenie príjmov a/alebo prijímanie obchodných rozhodnutí.

Nie je potrebné sa nikam registrovať, stačí Vaše odpovede vyplniť anonymne na stránke. Vyjadrite svoj názor poskytnutím spätnej väzby! Dotazník je dostupný aj v slovenskom jazyku. Vaše odpovede môžete zasielať ONLINE do 16. septembra 2024. Kópiu Vašich odpovedí zašlite prosím na email: sopkueu@sopk.sk.

Základné info:
Uveďte 7-miestny identifikačný kód člena siete Enterprise Europe Network, ktorý Vám zaslal tento dotazník: SK00072

Komisia pripravuje možné legislatívne iniciatívy týkajúce sa obchodných praktík, kde sa údaje zákazníkov používajú na zvýšenie výnosov. Na tento účel zisťuje mieru osvojenia si takýchto praktík podnikmi, ich výhody a potenciálne problémy pre podniky a iné zainteresované strany. Pri takýchto obchodných praktikách podniky zhromažďujú osobné a neosobné údaje z produktov, ktoré poskytujú svojim zákazníkom, a používajú ich na svoje vlastné účely. Môže to byť na marketingové účely, cenotvorbu alebo generovanie príjmov (napríklad predajom údajov).

Detailnejší popis: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/SME-panel-Data-business-practices-J...

Ak by ste mali otázky alebo problém pri vypĺňaní, kontaktujte nás:
- Daniela Širáňová
- t.: 02/54433272, e: sopkueu@sopk.sk

Pozn.: Poskytnuté informácie a vyjadrené názory v rámci tohto prieskumu budú prísne dôverné a neposkytnú sa žiadnej tretej strane s výnimkou Európskej komisie. Všetky zhromaždené informácie